söndag 7 juni 2009

Vad är Google Wave?

Google presenterade i slutet på maj sin nya produkt, Wave, för världens bästa webbutvecklare. De beskriver det själva som om de återuppfunnit e-posten igen, som den skulle sett ut om den uppfanns idag.

Massor av befintliga Googlefunktioner är inbyggda i Wave. En makalös stavningskontoll som inte bara rättar ord som du stavar fel, den känner även av kontext. Den till och med översätter mellan 40 olika språk.

Vill man chatta kan man se den andre skriva bokstav för bokstav. Med drag and drop bjuder man in andra i diskussionen. Med en helt otrolig playbackfunktion kan man gå tillbaka i diskussionen och se exakt allt som skrivits tidigare, även de nyinbjudna kan ges möjlighet att se vad som sagts tidigare.

Man kan dra och släppa bilder in i diskussionsrutan och även skapa gemensamma fotoalbum, där varje deltagare kan döpa om filnamn på bilder.

Man kan lätt koppla ihop Wave med en blogg och samtidigt som någon kommenterar ett inlägg kan jag se det - tecken för tecken, i realtid.

Google Docs är integrerad i Wave ... och vad gör nu Google… Jo, källkoden släpps fri och de bjuder in andra utvecklare för att hjälpa till att sammanställa Wave och göra program som passar till systemet, t.ex. Facebook och andra sociala sajter.

Frågan är om man behöver någon annan lärplattform, någonsin?

Vill du se den bästa långfilmen du sett på länge. Klicka på PlayTips från Skolväskans blog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.