onsdag 23 september 2009

Datorspel kan vidga vyerna i geografiundervisningen

Alltfler pedagoger upptäcker den potential som finns hos olika datorspel när det gäller att öka elevernas motivation för lärande. Genom datorspel kan eleverna utforska virtuella miljöer, använda sitt kreativa tänkande och utmanas i spännande tävlingsmoment, samtidigt som de får nya kunskaper. I den här artikeln presenteras ett antal datorspel som kan bidra till ökad förståelse och lärande i skolans geografiundervisning.

Läs artikeln här!

Nya perspektiv med datorspel i samhällsundervisningen

Skolämnet samhällskunskap behandlar många olika frågeställningar och ämnesområden. Eftersom en stor del av innehållet rör aktuella frågor är ämnet därför under ständig förändring. Genom olika former av digitala lärresurser kan du som lärare få hjälp att hålla undervisningen uppdaterad. I den här artikeln får du några tips om hur du kan använda datorspel för att göra undervisningen mer variationsrik och stimulerande.

Läs artikeln här!


IT kan fördjupa elevers förståelse av biologi och kemi.

Internet kan användas på många sätt i biologi- och kemiundervisningen för att ge stöd åt elevernas förståelse och lärande. Magnus Ehinger, lektor i kemi och biologi på Polhemskolan i Lund, berättar hur han använder IT i undervisningen.

Läs artikeln här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.