fredag 15 januari 2010

På spaning efter nya trender inom IKT , undervisning och lärande på Bett mässan i London


32 pedagoger och rektorer från Älvsborg är på spaning efter nya trender inom IKT , undervisning och lärande på Bett mässan i London.

Vi anlände i tisdags eftermiddag och innan kvällens gemensamma middag på Meze i Soho hann vi gå en sväng på Piccadilly stråket och inmundiga en för kulturen ansedd dryck.

Vi har varit på olika skolbesök, lyssnat på föreläsningar och besökt mässan. Nu försöker vi att sortera intrycken .... en-till-en, interaktiva tavlor, interaktiva bord, digitala lärplattformar, animering, usb mikroskop, dokumentkameror, windows 7, adobe, espresso, 2Simple, filmkameror, ipod touch, olika programvaror osv.osv.osv.


Idag har några av oss varit på Bowes Primary schoool och Burnt Oak Junior school där elever bla arbetade med datorer, iPod Touch och iPod Nano som stöd i sitt lärande och andra har varit på Museum of London och kikat på IT oberoende av rum och hur man kan använda små handhållna enheter tex ute i naturen.Ett program som vi såg eleverna använda var Comic Life. Detta program kostar pengar MEN det finns en 30 dagars prövolicens att ladda ner HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.