tisdag 5 januari 2010

Recept för framtiden - Om IT som en självklar ingrediens i Älvsborgs förskolor och skolorHur barnen i Älvsborg ska ligga i framkant. Varje dag.

För tre år sedan tog vi ett beslut. Att Älvsborgsbarnen ska gå ut från våra skolor med hög digital kompetens. För det krävdes att vi tog fram en tydlig IT-vision som bygger på att vi vuxna lär oss, lyssnar in och ligger steget före.

Idag är Älvsborgs kommunala förskolors och skolors IT satsning i full blom. Vi arbetar med många olika digitala verktyg, vi lär av varandra, vi letar nytt och driver flera projekt som tydligt påvisar hur IT ger våra barn och elever näring i lärandet.

I boken "Recept för framtiden" delar några av Älvsborgs nyckelpersoner med sig av sig själva och sina tankar kring vardag och framtid för era barn.

2 kommentarer:

  1. Och vad betalade älvsborgsborna för att några av Älvsborgs nyckelpersoner skulle "dela med sig av sig själva och sina tankar" i den här boken?

    SvaraRadera
  2. Åh vilken tråkig kommentar från Anonym. Jag tycker att det låter som en jättebra satsning och jag blir nyfiken på att läsa boken. Det är roligt att stöta på människor som är engagerade i sitt jobb, utöver vad som förväntas av dem. Jag misstänker dessutom att produktionen av boken tog många timmar utöver arbetstid i anspråk.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.