torsdag 11 mars 2010

IT i förskolan ger stora vinster!

IT hjälper barn att bli kreativa, att samarbeta och att kommunicera. Det visar ett antal fallstudier som Anna Klerfelt har gjort inom europeiska STEPS-studien på olika förskolor. I studien deltar ett 30-tal länder.
I fallstudierna framgår fördelarna med pedagogisk it-användning med yngre barn väldigt starkt, menar Anna Klerfelt. De visar sig att it används för att stödja samarbete, kommunikation och kreativitet.
Hon framhåller att IT-användningen blir lyckad om pedagogerna är intresserade av IT-användning och om de har kunskaper. De behöver inte vara IT-experter men de måste kunna se vilken potential IT har för barnen. Pedagogerna ser också vad de behöver utveckla ännu mer. De eftersöker mer fortbildning, mer resurser och mer utrustning.

Nedan hittar du en film som 6-årige Albin och hans mamma Carina har gjort i gratistjänsten Animoto som ligger på webben. En film där han har tagit kort på det som är viktigt för honom: hans lego, pärlarmband, robot, pengar. Man kan fundera på om Albin växte av att få göra filmen. Att själv ta kort, att se sina bilder i en snygg utformning.Tips från IT pedagoger

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.