torsdag 17 juni 2010

SOMMARLÄSNING från .SE - förklarande publikationer om Internet

.SE producerar löpande kunskapsspäckade och förklarande publikationer om Internet samt statistik över Internetanvändning. Här kan du inom Sverige gratis beställa eller ladda ner publikationer.TREVLIG SOMMAR
önskar
@nette, L@rs & Lisbeth

onsdag 9 juni 2010

Fröken Matte på Youtube.


Fröken Matte gör succé på Youtube. Här får elever chans att repetera en uppgift hur mycket de vill.
Vill du se fler filmer kan du gå in här.

tisdag 8 juni 2010

DN.factlab

Fick ett tips från Bloggen Skolväskan om DN.factlab.
Vi tipsade om denna länk för ett år sedan men DN.factlab har förbättrats och vi lägger ut den här igen.
Här kan du jämföra statistik om olika länder, jämföra kommuner mm.
Gå in här för att komma till DN.factlab.

måndag 7 juni 2010

Testa dina kunskaper om ungas nätvardag!

Det kan du göra på Surfa Lugnts webbplats.

Surfa Lugnt är en nätverksorganisation som har funnits sedan 2005 och som arbetar för ökad trygghet och säkerhet på nätet. Bakom Surfa Lugnt står flera svenska myndigheter, företag och ideella organisationer i samverkan. Ordförande för Surfa Lugnts styrelse är Kristina Axén Olin.
Höja vuxnas kunskaper om ungas vardag på nätetUnder 2009/2010 samordnar Surfa Lugnt ett nationellt initiativ för att höja vuxnas kunskaper om barns och ungas vardag på Internet, ett initiativ som också stöds finansiellt av Sveriges regering.Syftet är att bejaka det positiva som finns i ungas liv på nätet, som engagemang, kommunikation och kunskapsutbyte, och samtidigt ge vuxna mer kunskap att hantera fallgroparna på internet, som till exempel mobbning och integritetsfrågor.Förutom hemsidan kommer Surfa Lugnt att utföra informations- och opinionsaktiviteter för att kommunicera med målgruppen föräldrar och andra vuxna i barns närhet, till exempel lärare och pedagoger.

onsdag 2 juni 2010

GRATTIS till våra nya PIM femmor!I stadsdelen finns nu 3 nya medarbetare som klarat Nivå 5 inom PIM. Grattis Anette Nilsson, Lars Josefsson och Marie Johansson.

tisdag 1 juni 2010

Ska du arbeta med tema hälsa?

I så fall finns det mycket tips och idéer att hämta från Wello. Här hittar du en lärmiljö om näring, motion och vila för år 1-6.