måndag 20 augusti 2012

Tio svenska YouTubekanaler med genomgångar i Matematik

Om ni inte visste det så Youtube världens bästa TV-kanal med massvis av fantastiska lärare som vill dela med sig!

Genomgångar för grundskolan

Jerker Porat http://www.youtube.com/user/instantteaching

Jerker, nyligen utvald till Sveriges mest innovativa lärare, levererar videos anpassade för högstadiet och han använder sig av en ritplatta vilket gör att man ser hur genomgången växer fram på skärmen ackompanjerad av Jerkers röst.


Kunskapshubben, Martin Fernström Årstaskolan, http://www.youtube.com/user/Arstaskolan/videos

Årstaskolan har gjort närmare 200 videos till sin sajt Kunskapshubben, och mattefilmerna med den dynamiske guldäpplevinnaren Matrin Fernström är riktiga guldkorn, välproducerade med både animationer och genomgångar, tyvärr är det bara ett par av dessa som man kan hitta på Youtube och Vimeo, resten får man som sagt se på Kunskapshubben.


PEPonline, http://www.youtube.com/results?search_query=peponline&search=tag

PEPonline är ett initiativ från Bollnäs som innebär att man stöttar eleverna att Plugga efter plugget med hjälp av filmade genomgångar. Flera av genomgångarna är inspelade i Screenr, men på hemsidan hittar du allt material samlat och det finns i dagsläget närmare 70 filmer för åk 3 – 9.


Entréskolan, Sven-Göran Sanfridsson, http://www.youtube.com/user/sgsanfridsson

Sven Göran Sanfridsson är rektor på Entréskolan, men också passionerad mettelärare som lagt upp närmare 80 klipp om matte, mest för högstadiet där han gör klassiska genomgångar med hjälp av en vit tavla.


Tips från Andreas Skogs blogg IT förändrar skolan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.