torsdag 9 augusti 2012

Torghandel i Göteborg på temat webbpublicering 13 sept


Torghandel på temat webbpublicering i skolan.

 


.SE arrangerar årligen en skoltävling som heter Webbstjärnan som ger lärare och elever möjligheter att utveckla sina kunskaper kring Internet genom att lära sig publicera och skapa skolarbete på webben. Den 13 september kommer Torghandel handla om hur lärare arbetat med webben i skolan. Vilka vinster de upplever samt du kommer få möjlighet att få konkreta tips och idéer för hur skolarbete kan se ut på webben.

Torghandel i Göteborg på temat webbpublicering
När? 13 september
Tid? 14.00-17.00
Var? Center för Skolutveckling Skeppsbron 4
Välkommen med din anmälan via detta formulär.


Följande lärare kommer att delta:

  • Pernilla Liljeberg - gymnasielärare som tillsammans med sina elever arbetade med att skapa webbplatser i samband med arbetet med elevernas projektarbete.
  • Jacob Mollstam lärare i svenska, matematik och SO som arbetar med webben som ett arbetsverktyg, i sin undervisning i 4,5, 6
  • Kristina Alexanderson kommer att prata om Webbstjärnan och det stöd och arbete som vi genomför för att hjälpa lärare igång. Du kommer att kunna få konkreta tips på det material som vi samlat för att lärare ska hitta förebilder
  • Malin Jeppsson, svensklärare på högstadiet som aktivt bloggar med sina elever. I sina bloggar glöder elevernas engagemang och intresse.
  • Helena Jungerby-Larsson, förskolelärare som arbetar med bloggen som ett verktyg för att visa upp elevernas arbeta och framsteg.
  • Rakel Cedersjö och Sofia Knüppel arbetar på Glasbergsskolan i Mölndal. De arbetar med blogg som verktyg i klassen och i flera andra övergripande projekt på skolan som bokredovisningar, faddergruppsarbeten, nordiskt samarbete och även pedagogisk dokumentation. I klassbloggen läggs arbeten som eleverna lätt kan visa, dela och reflektera över själva och tillsammans med andra i sin klass. Även föräldrar och andra bjuds in i klassrummet och kan ta del av allt spännande som händer där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.