torsdag 20 december 2012

God Jul och Gott Nytt ÅrÖnskar Lisbeth, Anette och Lena

tisdag 18 december 2012

Fotodesign på nätet


Fotodesign på nätet

Gör ditt eget fotocollage eller kort för särskilda tillfällen. Du kan lätt dela ditt collage till Facebook, flick eller twitter.
Du kan också spara ned ditt collage/kort till datorn.

Gå till sidan >> fotor.com

fredag 14 december 2012

Lär dig göra posters online.

Glogsterswedish hittar du en Googlesite där du på ett väldigt tydligt sätt, med hjälp av filmer och text kan lära dig göra egna glogster online med dina elever.
Vad är då en Glogster? Detta kan man läsa i introduktionen:

Du vet hur man gör när man vill presentera något, och gör en poster eller plansch med ”klipp-och-klistra”-metoden med pennor, sax och lim som verktyg? Nu kan vi överföra denna teknik till den digitala världen, och genom att länka till bilder och filmer, skriva, rita och visa egen produktion gör du en interaktiv poster.
Glogster finns som en tjänst som är öppen för alla (www.glogster.com) , och en som är anpassad för undervisning (www.edu.glogster.com). Båda är gratis i grundversionen.

Det finns handledningar för både elever och lärare och dessa kan du även skriva ut.
Lite tips och trix får du också. 
Detta är en riktigt bra sida där man lär sig hur man kan presentera arbeten på ett lite annorlunda sätt.

tisdag 4 december 2012

Hitta fri musik, fria ljud och fria samplingar

Omvärldsbloggare Stefan Pålsson kikar närmare på några arkiv där det går att hitta fri musik, fria ljud och fria samplingar. Han beskriver vad arkiven innehåller och hur de får användas. Inledningsvis presenteras Multimediabyråns arkiv, där allt material är fritt att använda inom ramen för skolans verksamhet. I de övriga fem ljud- och musikarkiven används licenser från Creative Commons för att skydda upphovsmännens rättigheter. Det innebär att det är upphovsmannen själv som anger vilka rättigheter och skyldigheter som gäller när materialet används.

Läs mer HÄR