fredag 21 februari 2014

Ny tv-serie lär förskolebarn matematikens språk
 


"Katten, musen, tiotusen
är uppbyggd som en lek mellan musen och katten. Musen är den drivande i leken och katten hänger inte alltid med. Vilka matteord är musen ute efter? Kattens lugna tempo gör att barnen alltid får chans att lösa gåtan och förstå begreppen före katten. Ledtrådarna är många och fantasifulla. Här finns lek med kända barnsånger, identifikation med barn som leker mattelekar och leranimerade rymdvarelser som visar hur man kategoriserar och sorterar.
Fokus ligger inte på siffror och räkning utan på att lära sig att skilja mellan lägesord, storleks- och jämförelseord och tidsbegrepp. Det kan handla om att förstå begreppet par, greppa skillnaden mellan dubbelt och hälften, se upprepning och mönster eller komma underfund med vad storleksordning innebär.

Serien sänds i Barnkanalen på torsdagar kl. 18.10 med start 27 februari. Efter sändning finns avsnitten på ur.se. På ur.se kommer det också finnas en lärarhandledning som ger tips på hur man kan använda programmen i förskolan. Katten, musen, tiotusen består av 10 avsnitt á 10 minuter."
Läs mer >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.