tisdag 25 februari 2014

Ungas röster och problem: Barnen, Bris och it

På sidan för Statens medieråd kan vi läsa om:

Ny rapport: Barnen, Bris och it 2014

"Den 10 februari släpptes den nya rapporten Barnen, Bris och it 2014 – ungas vardag online, en sammanställning av Bris kontakter, med barns och ungdomars egna berättelser om sin vardag på nätet. Rapporten är baserad på de nätrelaterade problem som barn och unga uppger i sina kontakter med Bris. Publicering av rapporten sker inom ramen för det svenska Safer Internet Centre som Statens medieråd driver tillsammans med Bris, delfinansierat av EU:s Safer Internet Programme."


"Om rapporten
Rapporten bygger på barns egna beskrivningar i Bris-chatten och Bris-mejlen, och på samtalsbeskrivningar från Bris Vuxentelefon om barn. Exempel är baserade på autentiska mejl och chattar, som är omgjorda så att inget enskilt barn kan identifieras. I Bris-mejlen och Bris-chatten är flickor starkt överrepresenterade, vilket är bakgrunden till att de flesta exempel i rapporten är från flickor." Läs rapporten här.

"Tips från Bris
Statens medieråd har producerat en kort film som ger en sammanfattning av rapporten och ett urval av exemplen från barnen. I slutet av filmen ger Thomas Jonsland från Bris några tips till vuxna om vad som är bra att tänka på för att stötta barn och unga i deras medievardag"
Läs mer Statens medieråd >>
Läs mer på hemsidan BRIS >>

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.