torsdag 27 november 2014

Fler julkalendrar

Primas julkalender med matteproblem.

http://www.gleerupslms.se/primajul/

Sanomas julkalender med pyssel, lekar och knep och knåp.

http://www.sanomautbildning.se/adventskalender


Den här julkalendern, skapad i thinglink, har Sofia Wallin delat med sig. Använd den eller skapa en egen.

http://www.thinglink.com/scene/593806276333404162


För att skapa en kalender i Thinglink behöver du först skapa ett konto på sidan thinglink.com. När du är inloggad på ditt konto klickar du på Create och laddar upp en bakgrundsbild. Du kan välja en bild från din egen hårddisk, Facebook, Flickr eller länka till en bild på nätet (tänk på upphovsrätten).

När du öppnar bilden du valt har du fyra verktyg till höger i bilden. Klicka på Redigera för att ”skapa luckor” d v s klickbara länkar. Nu ser du ett plus och ett minustecken. Klicka på plustecknet och sedan någonstans i bilden.

Nu har du möjlighet att välja utseende på din ikon genom att klicka på Icon-knappen. Du kan också välja om du vill att det ska öppnas en text, kanske en liten kluring eller en vers, när man klickar på ikonen eller om du vill att en bild/film ska visas. Bilderna/filmerna måste finnas tillgängliga på nätet och du skriver eller klistrar in adressen i rutan Link or image adress. Du kan välja filmer som redan finns på t ex youtube.com, som avsnitt av adventskalendrar, julsånger eller julpyssel, men du kan även länka till filmer du spelat in med barnen.

För att kunna länka till egna filmer behöver du ha en egen youtubekanal där du lagt upp dina filmer. En youtubekanal kan vara publik, olistad eller privat. För att kunna se den på Thinglink måste den vara publik eller olista. Glöm inte att begära tillstånd från barnens föräldrar innan.

Du kan även välja om din kalender ska vara publik eller olistad genom att klicka på det lilla kugghjulet längst ner (Sharing Content).

Du kan söka efter innehåll (bilder, musik, videor) till din kalender genom att skriva in ett sökord i rutan Search for Content, men det mesta är på engelska.

När din kalender är färdig och du sparat den kan du dela den med en länk (till en e-postadress, Facebook, m m) eller kopiera koden för att bädda in den i en Hjärntorgsaktivitet eller på en hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.